top of page

LEZINGEN

Bent u op zoek naar een spreker voor uw evenement? Theesommelier Marloes Bodewes-Bos verzorgt boeiende en informatieve lezingen over thee. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden, afgestemd op uw wensen.
Marloes geeft onder meer lezingen over:
  • Thee & Zwangerschap
  • Thee & Gezondheid
  • Thee & Trends
  • Thee & Marketing
  • Thee & High tea
  • Thee & VOC
  • Thee & Fabels

LEZING THEE & ZWANGERSCHAP

 

Wil je weten hoeveel thee je mag drinken als je zwanger bent of borstvoeding geeft? En welke (kruiden)theeën dan veilig zijn?

Bij de lezing Thee & Zwangerschap gaat theesommelier Marloes Bodewes-Bos in op de gezondheidsaspecten van kruidenthee en thee tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Tijdens haar eigen zwangerschap kwam zij erachter dat zwangere en borstvoeding gevende vrouwen vaak onjuist en/of onvolledig worden voorgelicht. Je leert onder meer waarom je juist tijdens de zwangerschap thee drinkt, hoe je zelf bij het thee zetten de hoeveelheid theïne kan verminderen en of groene thee eigenlijk wel gezonder is dan zwarte thee.

Voor wie?

Zwangere en borstvoeding gevende vrouwen, verloskundigen, kraamhulpen, artsen, diëtisten en andere zorgprofessionals.

LEZING THEE & GEZONDHEID

 

Tijdens de lezing Thee & Gezondheid vertelt theesommelier Marloes Bodewes-Bos over de herkomst van thee en geeft ze uitleg over de verschillende theesoorten. Je krijgt antwoord op vragen als hoe je het perfecte kopje thee zet, wat de aanslag in je theekopje veroorzaakt en waarom rooibosthee eigenlijk geen thee is.

 

In het bijzonder gaat Marloes in op de gezondheidsaspecten van thee. Je komt te weten in hoeverre thee gezond is, wat theïne is, hoe je de inname van theïne eenvoudig kan beperken en of groene thee wel of niet gezonder is dan zwarte thee. 

LEZING THEE & HIGH TEA

 

De Nederlanders en de Portugezen brachten de thee naar Europa, maar het was een Engelse hertogin die de afternoon tea introduceerde. Theesommelier Marloes Bodewes-Bos neemt je graag mee op reis door de boeiende wereld van de Nederlandse en Engelse theetradities.

 

Tijdens de lezing High Tea & Thee vertelt zij over de geschiedenis van de high tea, de etiquette en de laatste trends. Ook kom je te weten wat het verschil is met een afternoon tea, in welke volgorde een high tea wordt geserveerd en welke thee het beste bij welk high tea gerecht past. 

LEZING THEE & VOC

 

Thee komt oorspronkelijk uit China. Volgens de overlevering is in 2727 voor Christus de thee bij toeval ontdekt. Pas aan het begin van de 17e eeuw arriveerde de thee, dankzij de Nederlanders en de Portugezen in Europa. De VOC speelde hierbij een belangrijke rol. En wist je dat het de Nederlanders waren die de eerste thee naar Engeland brachten?

Tijdens deze lezing Thee & VOC neemt theesommelier Marloes Bodewes-Bos je mee in de bijzondere geschiedenis van thee en laat zien in hoeverre de VOC hier een belangrijke bijdrage aan heeft geleverd.

LEZING THEE & TRENDS

 

Thee is na water het meest gedronken drankje ter wereld. Maar niet in Nederland. Hier neemt thee na water en koffie de derde plaats in. Maar thee is bezig aan een enorme opmars. 

 

Vanuit haar passie voor thee en haar ervaringen in binnen- en buitenland vertelt Marloes over de trends en ontwikkelingen van dit moment. Deels komen deze overeen met de algemene foodtrends, maar er zijn ook trends en ontwikkelingen die specifiek zijn voor de theebranche.

Een inspirerende lezing voor elke theeliefhebber, horeca-, retail- en theeprofessional.  

LEZING THEE & FABELS

 

Tijdens haar workshops blijkt elke keer weer dat er veel misverstanden zijn over thee. Misverstanden die vaak bewust of onbewust door de commercie de wereld in zijn geholpen. Marloes zet deze misverstanden tijdens de lezing Thee & Fabels op een rij.

Zo is het theezakje niet uitgevonden door de Amerikaanse thee-importeur Thomas Sullivan. En was het niet Hertogin Anna van Bedford die de afternoon tea uitgevonden. Losse thee duur? Nee hoor. En thee wordt niet bitter, doordat je deze te lang laat trekken.

 

Ben je ook benieuwd naar de fabels en feiten? Deze lezing zal zelfs voor theeliefhebbers een eye-opener zijn.

bottom of page