top of page

Over Thee Atelier

Thee Atelier Paterswolde laat u graag kennis maken met thee. Achter elk kopje thee zit een bijzonder verhaal. Met een historie van duizenden jaren en duizenden verschillende soorten is thee een prachtig en veelzijdig product.

Thee is cultuur, natuur en geschiedenis. Thee is gezond en puur. En vooral erg lekker. Wij nodigen u dan ook graag uit voor één van onze heerlijke en inspirerende workshops! Deze worden verzorgd door theesommelier Marloes Bodewes-Bos.

THEESOMMELIER MARLOES BODEWES-BOS
Over Marloes Bodewes-Bos

Theesommelier Marloes Bodewes-Bos (43) verzorgt namens Thee Atelier Paterswolde theeworkshops, theeproeverijen, trainingen voor horecapersoneel en lezingen. Tijdens haar carrière in de luchtvaart en bij de overheid groeide haar belangstelling voor thee. Zij volgde theecursussen en opleidingen in binnen- en buitenland. 

In 2012 startte zij met het verzorgen van theeworkshops in haar toenmalige woonplaats Amsterdam. In restaurants, kookstudio's en bij mensen thuis. Om zich volledig op haar passie te kunnen richten nam zij al snel ontslag bij de Rijksoverheid. Naast haar werk als theesommelier lanceerde zij met succes de website www.highteawereld.nl. De eerste en enige website in Nederland met een volledig overzicht van alle high tea locaties, high tea cateraars en workshops in Nederland. In 2019 verkocht zij deze website om zich volledig verder te richten op het product thee. 

Sinds 2019 is zij onder meer werkzaam bij De Theefabriek in Houwerzijl als theesommelier en projectmanager. Hier verzorgt zij theeworkshops/lezingen voor groepen en realiseert zij diverse projecten in het Theemuseum. Zo heeft zij onder meer de tentoonstelling 'Heren van de Thee' en een documentaire voor de filmzaal gerealiseerd. 

Wilt u graag meer weten over thee? Marloes neemt u graag mee op reis door de fascinerende wereld van thee.

bottom of page